Gezonde lunches | Quest uitzendburo

Veel mensen vinden het moeilijk om werk en privé goed te kunnen combineren. Maar wat nog het allermoeilijkste is…is gezond eten op het werk. Daarom hebben wij een paar leuke ideetjes verzameld.

Salade in een potje

Makkelijk, lekker, gezond en het ziet er ook nog eens super leuk uit. Start met de dressing van de salade (hoe minder dressing, hoe gezonder de salade). Voeg daarna de harde ingrediënten toe zoals de groentes, noten en zaden. Daarboven mogen de zachte ingrediënten zoals bijvoorbeeld de croutons. Eindig met de sla, zodat deze niet soppig wordt in de dressing.  Draai de deksel op de pot, in de koelkast en je hebt een heerlijk gezonde lunch!

Fruit en groentes als tussendoortje

Heeeeel simpel en voor de hand liggend, maar een heerlijke banaan of appel tussen middag of net voor de lunch is ook lekker. Mocht je iemand zijn die dan toch liever naar de koekjes grijpt? Snijd dan een dag van tevoren het fruit in stukjes of partjes en bewaar het in een vershouddoosje. Dan pak je het de volgende dag er iets sneller bij, trust us!

Sandwiches

Je kunt natuurlijk ook een heerlijke sandwich maken. Smeer bijvoorbeeld een lekkere laag mayonaise (of een andere gezonde dressing) op bruin brood en beleg het met alles wat je lekker (en gezond) vindt. Beleg je sandwich bijvoorbeeld met kip, salade, tomaat en komkommer OF met rosbief, rucola, zongedroogde tomaatjes en komkommer. Geloof me maar, als je zo een heerlijk belegde sandwich meeneemt naar het werk, kijk jij uit naar de lunch.

Sandwich gezonde lunch | Quest uitzendburo
Wrap it!

Een gezonde wrap is altijd lekker voor de lunch. Je kunt de wrap van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren (bespaart veel tijd in de ochtend). Beleg de wrap met salade, roomkaas, zalm en een gekookt eitje OF met bijvoorbeeld carpaccio, rucola, tomaatjes en truffeldressing. Er zijn genoeg heerlijke combinaties te bedenken.

Wrap | Quest uitzendburo
Kwark of yoghurt

En als laatste…kwark of yoghurt! Te combineren met honing, jam, vers fruit, cruesli, muesli of noem het maar op. Het is gezond, lekker en het zit vol met eiwitten (het is dus ook erg goed wanneer je veel sport). Je kunt tegenwoordig hele leuke yoghurt-to-go bekers kopen, maar je kunt natuurlijk ook in de pauze even het fruit snijden en de yoghurt in een kom doen (Het ziet er trouwens altijd heel leuk uit in een glazen kom/jar).

Gezonde lunch kwark | Quest uitzendburo

Er zijn genoeg meer gezonde, makkelijke en lekkere lunches te bedenken, maar bovenstaande lunches zijn allemaal van tevoren voor te bereiden wat deze lunches extra leuk maakt! Wij wensen jullie alvast: smakelijk eten ;).

 

Categories: